Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi spagetti sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- 1 büyük soğan, doğranmış 1
- 3 diş sarımsak, ezilmiş 1
- 800 gram konserve domates 1
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı) 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1
- Taze fesleğen yaprakları (süslemek için) 1
Hazırlanışı:
- Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın 1.
- Isınan yağa doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun 1. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 1.
- Konserve domatesleri, şekeri, tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve kekiği ekleyin 1.
- Karışımı kaynatın, ardından ateşi düşürün ve sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30-45 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Pişirme işlemi tamamlandığında taze fesleğen yaprakları ile süsleyin 1.
Bu sosu, buzdolabında 3-4 gün veya dondurucuda 2-3 ay süreyle saklayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: