Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi omega-3 kaynakları hem hayvansal hem de bitkisel kökenli besinlerde bulunur:
Hayvansal Kaynaklar:
- Yağlı Balıklar: Somon, sardalya, uskumru gibi balıklar omega-3 yağ asitleri (EPA ve DHA) açısından zengindir 14.
- Balık Yağı: Balık yağı takviyeleri, EPA ve DHA'nın doğrudan alımını sağlar 4.
Bitkisel Kaynaklar:
- Keten Tohumu ve Yağı: Keten tohumu ve keten tohumu yağı, alfa-linolenik asit (ALA) içerir ve bitkisel omega-3 desteği sağlar 12.
- Chia Tohumu: Yüksek miktarda omega-3 içeren chia tohumu, lif ve protein açısından da zengindir 24.
- Ceviz: Sağlıklı yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz, beyin fonksiyonlarını destekler 13.
Omega-3 takviyesi kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: