Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kelle peyniri konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü bu, kişisel zevklere göre değişebilir. Ancak, Mihaliç (kelle) peyniri özellikle Bursa ve Balıkesir bölgelerinde, özellikle de Mustafakemalpaşa, Karacabey, Savaştepe ve Gönen ilçelerinde üretilmektedir 15.
Ayrıca, Gaziantep'te yapılan kelle peyniri de oldukça ünlüdür ve "pişken" olarak bilinir 4. Bu peynir, sadece koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların sütlerinden yapılır ve geleneksel olarak avuç içinde şekillendirilir 4.
En iyi kelle peynirinin neresi olduğu konusunda kesin bir yargı yapmak için farklı bölgelerden gelen peynirleri denemek ve kişisel tercihleri göz önünde bulundurmak en doğru yaklaşım olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: