Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi hurma olarak değerlendirilebilecek bazı çeşitler şunlardır:
- Medjoul Hurması (Kudüs Hurması): Koyu kahverengi, bol etli, yumuşak dokulu ve folik asit, demir, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir 13.
- Medine Hurması (Mebrum Hurma): Açık renkli, etli, yumuşak ve ince kabukludur 25.
- Acve Hurması (Peygamber Hurması): Siyah renkli, yuvarlak, potasyum, demir, fosfor gibi mineraller ile A ve C vitaminleri açısından zengindir 23.
- İran Hurması: İnce kabuklu, tatlı, yumuşak ve etli bir yapıya sahiptir 25.
Hurma seçimi kişisel zevklere ve beslenme ihtiyaçlarına göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: