Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi çikolata çekirdeklerinin yetiştiği bazı bölgeler:
- Fildişi Sahili 35. Dünya kakao üretiminin yaklaşık %40'ını karşılar ve hafif asidik, yoğun çikolata tadı ile topraksı alt notalara sahip çekirdekler üretir 5.
- Gana 35. Yüksek kaliteli, güçlü kakao tadı, hafif fındıksı ve topraksı tatları olan çekirdekler üretir 5.
- Ekvador 5. Çiçeksi, meyvemsi ve hafif fındıksı notalar içeren çekirdekler üretir 5.
- Madagaskar 5. Narenciye, kırmızı meyve ve vanilya notaları içeren çekirdekler üretir 5.
- Endonezya 5. Hafif baharatlı, topraksı ve odunsu tatlar içeren çekirdekler üretir 5.
Kakao çekirdeklerinin yetiştiği bölge, çikolatanın aromasını ve karakterini doğrudan etkiler 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: