Buradasın
Dünyanın en iyi çikolatası hangi ülkenin çekirdeğinden yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünyanın en iyi çikolatasının çekirdeğinin hangi ülkeye ait olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü çikolata kalitesi kakao çekirdeğinin yanı sıra, yetiştiği toprak, iklim ve işlenme şekline de bağlıdır 4.
Ancak, en kaliteli kakao çekirdeklerinin yetiştiği bazı ülkeler şunlardır:
- Ekvador, Peru, Venezuela 4. Bu ülkelerden gelen özel kakao türleri, karmaşık ve zarif tatlarıyla bilinir 4.
- Gana ve Fildişi Sahili 4. Batı Afrika'da yer alan bu ülkeler, ticari çikolataların büyük bir kısmında kullanılan Forastero kakao türünü üretir 4.
- Endonezya 4. Asya'da yer alan bu ülke de kaliteli kakao çekirdekleri üretir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: