En güzel yumurta pişirme yöntemi, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, bilim insanlarının geliştirdiği "periyodik pişirme" yöntemi yumurtayı mükemmel kıvamda pişirmek için önerilmektedir. Bu yönteme göre: 1. Yumurtalar, her iki dakikada bir kaynar su dolu bir tencereye buharda pişirme aparatı ile eklenerek pişirilir. 2. İki dakika sonunda, yumurtalar 30 derecede ılık su dolu bir kaba alınır. 3. Bu süreç toplamda 32 dakika sürer ve sonunda, "mükemmel" lezzete sahip yumurtalar servise hazır olur. Geleneksel yöntemde ise yumurtayı haşlamak için şu adımlar izlenir: 1. Yumurtaları derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar oda ısısında su ekleyin. 2. Suyun üzerine bir miktar tuz atın ve ocağın altını açın. 3. Su kaynamaya başladıktan sonra rafadan yumurta için 3 dakika, kayısı kıvamı için 4.5 dakika pişirin.