Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel köfte pilavını yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- Köfte için: 250 gram kıyma, 1 küçük soğan (rendelenmiş), 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 diş sarımsak (rendelenmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 2.
- Pilav için: 2 su bardağı baldo pirinç, 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Bir kaba kıymayı alın ve üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve maydanozu ekleyin 2.
- Harcı iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın 2.
- Köfteleri 10 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırın 2.
- Pirinci nişastası gidene kadar birkaç kez yıkayın ve süzün 2.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritin 2.
- Pirinçleri ekleyerek 4-5 dakika boyunca kavurun 2.
- Sıcak su veya tavuk suyunu, tuzu ve isteğe bağlı olarak şekeri ekleyin 2.
- Karıştırıp kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın 2.
- Dinlenen köfteleri az yağlı bir tavada arkalı önlü kızartın 2.
- Kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün 2.
- Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine bir havlu kağıt serin ve 10 dakika bekletin 2.
- Demlenen pilavı geniş bir servis tabağına alın, üzerine köfteleri yerleştirin 2.
- Köfteli pilavınızı ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: