Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel güveç pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Seçimi: Kuzu kaburga, soğan, patates, patlıcan, bezelye, domates, sarımsak, tereyağı, biber ve domates salçası gibi malzemeler kullanabilirsiniz 1.
- Güveç Kabı: Toprak güveç kabı tercih edin ve ilk kullanım öncesi kabı zeytinyağıyla yağlayıp fırınlayarak hazırlayın 3.
- Pişirme Süreci:
- Kuzu kaburgaları büyük bir güveç kabı içerisinde kavurun ve suyunu çekmesini bekleyin 1.
- Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekleyin ve karıştırın 1.
- Tüm malzemeleri ilave ederek biraz daha kavurun 1.
- En son defneyaprağı, karabiber ve tereyağını ekleyin, üzerine sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın 1.
- 180 derece fırında 1,5 saat pişirin 1.
Güveç yaparken düşük ateşte uzun süre pişirmek ve malzemelerin eşit pişmesi için sebzeleri alta, eti üste dizmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: