Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel et, aşağıdaki özelliklere sahip olabilir:
- Renk: Etin rengi açık ya da biraz koyu kırmızı olabilir 14. Ancak, etin rengi hayvanın türüne, cinsine, yaşına, yetiştiği bölge ve beslenme şekline göre değişiklik gösterebilir 15.
- Görünüm: Et toplu ve diri durmalı, kendini bırakmış, dağınık şekilde ya da üzerinde lokal morarmalar olmamalıdır 14.
- Doku: Kaliteli et üzerinde renkli halkalar bulunmaz 15. Ayrıca, etin yüzeyinin kurumamış olması ve üzerinde yumuşak bir doku olmaması gerekir 15.
- Yağlar: Etin bazı bölümlerinde kenar yağları olabilir, ancak bu yağlar temizlenmeli ya da pişirme sonrası ayrılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: