Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ekmek tatlısı için iki farklı tarif önerisi:
- Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi:
- Malzemeler: 12 dilim tost ekmeği, 2 yumurta, 1 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık veya ceviz içi, kızartmak için sıvı yağ, bir tutam tuz, şerbet için 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu 1.
- Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Toz şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın, limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın 1.
- Ekmek dilimlerinin kenarlarını bıçakla keserek çıkarın 1.
- Derin bir tabakta yumurtaları çırpın, süt ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
- Sıvıyağı tavada kızdırın, ekmek dilimlerini yumurtalı süte bulayıp iki taraflı kızartın 1.
- Yağını süzdürerek tavadan alıp soğuk şerbetin içine atın, şerbeti çekince servis tabağına alın ve üzerine çekilmiş fındık serperek servis yapın 1.
- Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi:
- Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek, 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz, tercihen donmuş veya taze), 1 su bardağı su, yarım su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır veya buğday), 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı), 1 paket vanilin, üzeri için hindistan cevizi, toz Antep fıstığı veya file badem 3.
- Yapılışı:
- Vişne, su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın 3.
- Vişneler yumuşadığında nişastayı biraz su ile açıp karışıma ekleyin ve kıvam almasını sağlayın 3.
- Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde doğrayın ve bir fırın kabına yerleştirin 3.
- Hazırladığınız sıcak vişneli sosu ekmeklerin üzerine dökün 3.
- Ekmekler sosu çekene kadar bekletin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika hafif kızarana dek pişirin 3.
- Fırından aldıktan sonra ılımaya bırakın, üzerine hindistan cevizi veya fıstık serperek servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: