Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel acı biber reçeli tarifi için gerekli malzemeler:
- 500 gr kırmızı acı biber 3;
- 2 su bardağı toz şeker 3;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 3;
- 1 çay bardağı su 3;
- 4 adet karanfil 3.
Yapılışı:
- Biberleri yıkayıp kurulayın, sap kısımlarını kesin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin 3.
- Çekirdeklerini temizleyin 3.
- Biberleri küçük küçük doğrayın 3.
- Doğradığınız biberlerin üzerine 2 su bardağı toz şeker serpin ve tencerenin kapağını kapatarak en az 3-4 saat bekletin 3.
- Tencerenin üzerine 1 çay bardağı su dökün 3.
- 3-4 adet karanfil ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın 3.
- Orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra orta kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin 3.
- Pişen reçeli sıcakken kavanozlara koyun, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek vakumlayın 3.
Püf noktaları:
- Acılığı dengelemek için biberlerin çekirdeklerini ve damarlarını çıkarabilirsiniz 4.
- Reçelin kıvamını anlamak için soğuk tabak testi yapabilirsiniz; bir damla reçeli soğuk tabağa damlatın, yayılmadan kalıyorsa olmuş demektir 4.
- Reçeli kahvaltıda peynirle, et yemeklerinin yanında veya grissini/krakerle meze olarak servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: