• Buradasın

    Acı biberli reçel kaç gün bekletilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acı biberli reçel, soğuması için 5 dakika dinlendirildikten sonra sterilize edilmiş kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır ve ters çevrilerek vakumlanması sağlanır 14.
    Kavanozlar, oda sıcaklığında 1 gün boyunca soğumaya bırakılır 4.
    Acı biberli reçel, açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır 4.
    Reçelin uzun ömürlü olması için serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi önerilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel acı biber reçeli nasıl yapılır?

    En güzel acı biber reçeli tarifi için gerekli malzemeler: 500 gr kırmızı acı biber; 2 su bardağı toz şeker; 2 yemek kaşığı limon suyu; 1 çay bardağı su; 4 adet karanfil. Yapılışı: 1. Biberleri yıkayıp kurulayın, sap kısımlarını kesin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. 2. Çekirdeklerini temizleyin. 3. Biberleri küçük küçük doğrayın. 4. Doğradığınız biberlerin üzerine 2 su bardağı toz şeker serpin ve tencerenin kapağını kapatarak en az 3-4 saat bekletin. 5. Tencerenin üzerine 1 çay bardağı su dökün. 6. 3-4 adet karanfil ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. 7. Orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra orta kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. 8. Pişen reçeli sıcakken kavanozlara koyun, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek vakumlayın. Püf noktaları: Acılığı dengelemek için biberlerin çekirdeklerini ve damarlarını çıkarabilirsiniz. Reçelin kıvamını anlamak için soğuk tabak testi yapabilirsiniz; bir damla reçeli soğuk tabağa damlatın, yayılmadan kalıyorsa olmuş demektir. Reçeli kahvaltıda peynirle, et yemeklerinin yanında veya grissini/krakerle meze olarak servis edebilirsiniz.