Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En çok tuz içeren besinlerden bazıları şunlardır:
- Konserve ve turşu gıdalar 45. Konserve sebzeler, ton balığı, salamura zeytinler ve turşu gibi besinler, uzun süre saklanabilmeleri için bol miktarda tuz içerir 45.
- İşlenmiş et ve süt ürünleri 45. Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünleri hem lezzetlerini korumak hem de raf ömrünü uzatmak amacıyla fazla miktarda tuz kullanılarak işlenir 45. Benzer şekilde, beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri gibi sert peynirler de fazla tuz içerebilir 4.
- Hazır ve paketlenmiş gıdalar 4. Fast food ürünleri, dondurulmuş yemekler ve paketli atıştırmalıklar, uzun raf ömrü sağlamak ve tatlarını yoğunlaştırmak için genellikle fazla miktarda tuz içerir 4.
- Kahvaltılık gevrekler 3. 275 gramlık bir paket mısır gevreği genellikle ortalama 4 gram tuz içerir 3.
- Krakerler ve tuzlu bisküviler 5. Tuzlanmış fındık, badem, fıstık gibi kuruyemişler ile krakerler ve tuzlu bisküviler sodyum alımını arttırabilir 5.
Günlük tuz tüketiminin 5 gram (çay kaşığının yarısı) ile sınırlı tutulması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: