Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En çok ürünün yetiştiği mevsim, bulunulan bölgeye ve iklim koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Genel olarak, yaz mevsimi meyve ve sebze çeşitliliği açısından zengindir 123. Bu mevsimde karpuz, kavun, şeftali, üzüm, kiraz, vişne, kayısı, erik, böğürtlen ve dut gibi meyveler; salatalık, domates, biber, kabak, patlıcan, yeşil fasulye ve mısır gibi sebzeler yetişir 123.
Kış mevsimi de özellikle kök sebzeler ve C vitamini açısından zengin meyveler açısından zengindir 235. Aralık, ocak ve şubat aylarında lahana, karnabahar, brokoli, kereviz, havuç, pırasa, ıspanak gibi sebzeler; elma, portakal, mandalina, nar, armut, muz, kivi gibi meyveler yetişir 23.
İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde de çeşitli meyve ve sebzeler bulunur 35. İlkbaharda çilek, erik, malta eriği, çağla badem gibi meyveler; taze soğan, bezelye, enginar, ıspanak, roka, marul, semizotu, bakla, kuşkonmaz, maydanoz, dereotu gibi sebzeler yetişir 35. Sonbaharda ise elma, armut, nar, incir, üzüm, ayva gibi meyveler; havuç, bal kabağı, kereviz, brokoli, brüksel lahanası, pancar, patates gibi sebzeler yetişir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: