Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En çok C vitamini içeren besinler şunlardır:
- Portakal ve diğer narenciye meyveleri: Portakal, limon, greyfurt gibi meyveler C vitamini deposudur 12.
- Kivi: Günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabilir 13.
- Kuşburnu: Doğal C vitamini kaynağı olarak bilinir 1.
- Kırmızı ve yeşil biber: Özellikle kırmızı biber, yüksek miktarda C vitamini içerir 12.
- Brokoli: Folat, K vitamini ve antioksidanlar açısından da zengin bir sebzedir 13.
- Çilek: Tatlı ve lezzetli olmasının yanı sıra C vitamini açısından da zengindir 13.
- Ananas ve papaya: Tropikal meyveler arasında C vitamini kaynaklarıdır 1.
- Domates: Likopen adı verilen bir antioksidan içerir ve C vitamini açısından da zengindir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: