• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Emir Topuğun süt helvasının özelliği nedir?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #GelenekselYemekler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Emir Topuk'un süt helvasının özelliği, bu tatlıyı yaz aylarında karpuzda pişirmesidir 24.
    Ayrıca, Topuk'un süt helvası tarifi, geleneksel süt helvasından farklı olarak daha uzun süre kavrulan un ve üzerine serilen yanık kısım ile daha lezzetli hale getirilmektedir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. helva.gen.tr
        1
      2. sehirmedya.com
        2
      3. trthaber.com
        3
      4. ntv.com.tr
        4
      5. gazeterize.com
        5
    • Emir Topuk'un diğer tatlı tarifleri nelerdir?

    • Emir Topuk kimdir ve kariyeri nasıldır?

    • Geleneksel süt helvası tarifi nedir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Orjinal süt helvasında hangi süt kullanılır?

    Orijinal süt helvasında 1 litre (5 su bardağı) süt kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #Tarifler
    • #Yemek
    5 kaynak

    Süt Helvası neden sert olur?

    Süt helvasının sert olmasının birkaç nedeni olabilir: 1. Malzeme Oranları: İrmik ve sıvı (su veya süt) oranlarının dengesizliği sertliğe yol açabilir. 2. Pişirme Süresi: Helvanın fazla pişirilmesi, içindeki nemin kaybolmasına neden olarak sertleşmesine zemin hazırlayabilir. 3. Kavurma İşlemi: İrmik, tereyağı ile kavrulurken fazla kavrulursa, dış yüzeydeki yağın emilimi azalır ve iç kısım yeterince nemli kalmaz. 4. Soğuma Süreci: Helva, pişirildikten sonra uygun şekilde soğutulmadığında da sert bir kıvam alabilir.
    • #YemekTarifleri
    • #SorunGiderme
    • #Pişirme
    • #MalzemeOranları
    5 kaynak

    Süt helvası neden Bursa'ya ait?

    Süt helvası, Bursa'ya aittir çünkü bu tatlı, coğrafi sınıra özgü üretim metodu ile Bursa ili ile ün bağı bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı saray mutfağına ait bir tatlı olan süt helvasının, Bursa'da Orhan Gazi tarafından yaptırılan Bey Sarayı zamanından geldiği rivayet edilmektedir.
    • #Yemekler
    • #Tarih
    • #Bursa
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Orjinal süt helvası hangi unla yapılır?

    Orjinal süt helvası yapımında buğday unu kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Süt helvası nasıl yapılır?

    Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 1,5 su bardağı süt; 1 su bardağı su; 1/2 su bardağı toz şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Geniş bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı ısıtın. 2. İçine unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun. 3. Unun kokusu çıkıp altın rengini almaya başladığında, karışıma sütü ve suyu ekleyin. 4. Şekerini de ilave edin ve karışım kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. 5. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve helva kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 6. Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz. 7. Helva kıvamını aldıktan sonra vanilini ekleyin. 8. Son olarak, ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"83i90":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Femir-topugun-sut-helvasinin-ozelligi-nedir-1521756204%3Flr%3D213%26ncrnd%3D67886","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1557347671755127141","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755127227481189-15855005432105134215-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-180-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"83i91":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"83i92":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Emir Topuk'un süt helvasının özelliği**, bu tatlıyı **yaz aylarında karpuzda pişirmesi**dir [```2```](https://www.sehirmedya.com/bursa-haber/osmanli-lezzeti-sut-helvasini-karpuzda-pisiriyor-299634)[```4```](https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/osmanli-mirasi-sut-helvasi-kazandibinin-atasi,5r2GZ3F3O0y_X--csI2m4A).\n\nAyrıca, Topuk'un süt helvası tarifi, **geleneksel süt helvasından farklı olarak** daha uzun süre kavrulan un ve üzerine serilen yanık kısım ile daha lezzetli hale getirilmektedir [```3```](https://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/zengin-turk-mutfaginin-helvalari-416207.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.helva.gen.tr/sut-helvasi-nasil-yapilir-ve-icerigi-nedir.html","title":"Süt Helvası Nasıl Yapılır ve İçeriği Nedir?","shownUrl":"https://www.helva.gen.tr/sut-helvasi-nasil-yapilir-ve-icerigi-nedir.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.sehirmedya.com/bursa-haber/osmanli-lezzeti-sut-helvasini-karpuzda-pisiriyor-299634","title":"Osmanlı Lezzeti Süt Helvasını Karpuzda Pişiriyor - ŞehirMedya","shownUrl":"https://www.sehirmedya.com/bursa-haber/osmanli-lezzeti-sut-helvasini-karpuzda-pisiriyor-299634"},{"sourceId":3,"url":"https://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/zengin-turk-mutfaginin-helvalari-416207.html","title":"TRT Haber: Zengin Türk Mutfağının Helvaları - Son Dakika...","shownUrl":"https://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/zengin-turk-mutfaginin-helvalari-416207.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/osmanli-mirasi-sut-helvasi-kazandibinin-atasi,5r2GZ3F3O0y_X--csI2m4A","title":"Osmanlı Mirası: Süt Helvası (Kazandibinin Atası)... | NTV Haber","shownUrl":"https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/osmanli-mirasi-sut-helvasi-kazandibinin-atasi,5r2GZ3F3O0y_X--csI2m4A"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gazeterize.com/osmanli-mirasi-sut-helvasina-bursa-sahip-cikiyor","title":"Osmanlı Mirası Süt Helvasına Bursa Sahip Çıkıyor","shownUrl":"https://www.gazeterize.com/osmanli-mirasi-sut-helvasina-bursa-sahip-cikiyor"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Emir Topuğun süt helvasının özelliği nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"#GelenekselYemekler"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Emir Topuk'un diğer tatlı tarifleri nelerdir?","url":"/search?text=Emir+Topuk%27un+tatl%C4%B1+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Emir Topuk kimdir ve kariyeri nasıldır?","url":"/search?text=Emir+Topuk+kimdir+ve+kariyeri+nas%C4%B1ld%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Geleneksel süt helvası tarifi nedir?","url":"/search?text=Geleneksel+s%C3%BCt+helvas%C4%B1+tarifi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Emir+Topu%C4%9Fun+s%C3%BCt+helvas%C4%B1n%C4%B1n+%C3%B6zelli%C4%9Fi+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1557347671755127141","reqid":"1755127227481189-15855005432105134215-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-180-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755127227481189-15855005432105134215-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-180-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"83i93":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/sut-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/meshur-bursa-helvasi-sut-helvasi-nasil-yapilir-puf-noktalariyla-sut-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sut-helvasi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/orjinal-sut-helvasinda-hangi-sut-kullanilir-3864674067","header":"Orjinal süt helvasında hangi süt kullanılır?","teaser":"Orijinal süt helvasında 1 litre (5 su bardağı) süt kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"#Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.irmik.gen.tr/irmik-helvasi-sert-oldu-yumusatmanin-yolu-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/irmik-helvasi-neden-sertlesir-neden-yumusamaz.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-sertlesir-ve-nasil-yumusatilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/198031-irmik-helvasi-neden-sert-oldu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sut-helvasi-yaparken-dikkat-edilmesi-gereken-10-ipucu-20250321092700?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-neden-sert-olur-2298313971","header":"Süt Helvası neden sert olur?","teaser":"Süt helvasının sert olmasının birkaç nedeni olabilir: 1. Malzeme Oranları: İrmik ve sıvı (su veya süt) oranlarının dengesizliği sertliğe yol açabilir. 2. Pişirme Süresi: Helvanın fazla pişirilmesi, içindeki nemin kaybolmasına neden olarak sertleşmesine zemin hazırlayabilir. 3. Kavurma İşlemi: İrmik, tereyağı ile kavrulurken fazla kavrulursa, dış yüzeydeki yağın emilimi azalır ve iç kısım yeterince nemli kalmaz. 4. Soğuma Süreci: Helva, pişirildikten sonra uygun şekilde soğutulmadığında da sert bir kıvam alabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sorungiderme","text":"#SorunGiderme"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzemeoranlari","text":"#MalzemeOranları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.otelegidelim.com/cografi-isaretler/bursa/sut-helvasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/bursa-sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt_helvas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/bursa-sut-helvasi-nedir-ve-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gelecekpartisi.org.tr/bursa/tanitim/sut-helvasi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-neden-bursa-ya-ait-1915812178","header":"Süt helvası neden Bursa'ya ait?","teaser":"Süt helvası, Bursa'ya aittir çünkü bu tatlı, coğrafi sınıra özgü üretim metodu ile Bursa ili ile ün bağı bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı saray mutfağına ait bir tatlı olan süt helvasının, Bursa'da Orhan Gazi tarafından yaptırılan Bey Sarayı zamanından geldiği rivayet edilmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"#Tarih"},{"href":"/yacevap/t/bursa","text":"#Bursa"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/yasam/meshur-bursa-helvasi-sut-helvasi-nasil-yapilir-puf-noktalariyla-sut-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt_helvas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/sut-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/sut-helvasi-tarifi-nedir-nasil-yapilir-sut-helvasi-malzemeleri-nelerdir-7246540?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/orjinal-sut-helvasi-hangi-unla-yapilir-931432718","header":"Orjinal süt helvası hangi unla yapılır?","teaser":"Orjinal süt helvası yapımında buğday unu kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/sut-helvasi-tarifi-nedir-nasil-yapilir-sut-helvasi-malzemeleri-nelerdir-7246540?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/sut-helvasi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekdili.com/sut-helvasi-6228?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-helvasi-nasil-yapilir-136622970","header":"Süt helvası nasıl yapılır?","teaser":"Süt helvası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 1,5 su bardağı süt; 1 su bardağı su; 1/2 su bardağı toz şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Geniş bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı ısıtın. 2. İçine unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun. 3. Unun kokusu çıkıp altın rengini almaya başladığında, karışıma sütü ve suyu ekleyin. 4. Şekerini de ilave edin ve karışım kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. 5. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve helva kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 6. Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz. 7. Helva kıvamını aldıktan sonra vanilini ekleyin. 8. Son olarak, ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"83i94":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"83i95":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"83i9w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}