Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma şarabı çeşitleri genel olarak üç gruba ayrılır:
- Tabii Elma Şarabı: Şırasına şeker ilave edilmez 3.
- Çerez Şarabı Tipi Elma Şarabı: Şeker ilave edilir 3.
- Kabarcıklı Elma Şarabı: Fermantasyon sırasında tatlandırılarak şeker konsantrasyonu artırılır 34.
Ayrıca, elma şarabının bazı özel çeşitleri de vardır:
- Homage to Hogg Premium Cider: İskoçya’da 10 ay meşe fıçılarda dinlendirilen, şampanya benzeri mantar şişelerde sunulan, %13 alkol oranına sahip prestijli bir içki 1.
- Kingston Black Pét Nat 2022: Doğal fermantasyonla üretilen, köpüklü ve canlı bir elma şarabı 1.
- Townsend Farm Wild-Ferment Cider: %5 alkol oranıyla hafif ve meyvemsi bir elma şarabı 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: