Elma şarabı çeşitleri genel olarak üç gruba ayrılır: 1. Tabii Elma Şarabı: Şırasına şeker ilave edilmez. 2. Çerez Şarabı Tipi Elma Şarabı: Şeker ilave edilir. 3. Kabarcıklı Elma Şarabı: Fermantasyon sırasında tatlandırılarak şeker konsantrasyonu artırılır. Ayrıca, elma şarabının bazı özel çeşitleri de vardır: Homage to Hogg Premium Cider: İskoçya’da 10 ay meşe fıçılarda dinlendirilen, şampanya benzeri mantar şişelerde sunulan, %13 alkol oranına sahip prestijli bir içki. Kingston Black Pét Nat 2022: Doğal fermantasyonla üretilen, köpüklü ve canlı bir elma şarabı. Townsend Farm Wild-Ferment Cider: %5 alkol oranıyla hafif ve meyvemsi bir elma şarabı.