Buradasın
Elazığ et sucuğu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elazığ'da cevizli sucuk (orcik) yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Malzeme Hazırlığı: Cevizlerin kabukları soyulur ve kırılarak ipe dizilir 15.
- Şıra Hazırlığı: Üzümler toplanıp sıkılır ve şıra elde edilir 1.
- Bulamaç Kaynatma: Şıra, kazanda kaynatılarak bulamaç haline getirilir 1.
- Cevizlerin Batırılması: İpe dizilen cevizler, kazanda kaynatılan bulamaca defalarca batırılır 15.
- Kurutma: Cevizler, güneşte kurutulduktan sonra hazır hale gelir 1.
Bu işlem yaklaşık 5 gün sürer ve sonunda ürün, bir hafta boyunca güneşte bekletilerek saklanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: