Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşili sulu köftenin hangi yöreye ait olduğu, yapılan tarife göre değişiklik gösterebilir:
- Çankırı yöresi 1. "Ekşili Köfte (Eyşili Köte)" olarak bilinen bu tarif, yarım kilo un, iki yumurta, bir su bardağı pilavlık bulgur ve bir tatlı kaşığı tuz kullanılarak hazırlanan sert kıvamlı bir hamurla yapılır 1.
- Milas yöresi 3. "Milas Ekşili Köfte" olarak bilinen bu tarif, yağsız dana eti, buğday unu, zeytinyağı, soğan, tuz ve karabiber kullanılarak hazırlanır 3.
- Malatya yöresi 4. "Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte" olarak bilinen bu tarif, ıspanak, sıvı yağ, kuru soğan, domates salçası gibi malzemelerle yapılır 4.
- Trakya, Bursa ve Ege mutfağı 5. Türkiye’nin birçok bölgesinde yapılan ekşili sulu köfte, bu yörelerde de yaygın olarak tüketilir 5.
Ayrıca, ekşili köftenin standart bir tarifi, 06.09.2022 tarihinde mahreç işareti alarak "Milas Ekşili Köfte" adıyla Türkiye’deki coğrafi işaretli ürünler arasına girmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: