Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 3;
- 1,5 su bardağı ılık su 3;
- yarım paket maya (5 gram) 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet soğan 3;
- 1 adet kapya biber 3;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 3;
- yarım su bardağı zeytinyağı 3;
- 100 gram çökelek peyniri 3;
- 100 gram beyaz peynir 3;
- kekik, pul biber, susam, çörek otu, kuru reyhan, kimyon, tuz 3.
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabına un, maya ve azar azar su ekleyip yoğurun 3.
- Üzerine tuz ve zeytinyağı ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edin 3.
- Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika bekletin 3.
- İç harcı için, minik minik doğranmış soğan, kapya biber, beyaz peynir, çökelek peyniri, zeytinyağı, susam, çörek otu ve baharatları karıştırın 3.
- Mayalanan hamurun havasını alıp mandalina büyüklüğünde eşit bezelere bölün 3.
- Bezeleri merdane ile açıp aralarını unlayarak üst üste dizin 3.
- Bezeleri elinizle genişletip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 3.
- Üzerine çatalla bastırarak delikler açın ve hazırladığınız iç harcı ekleyin 3.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin 3.
Ayrıca, testi kebabı da kara fırında pişirilen yemekler arasında yer alır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: