Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek 134;
- 5-6 tane küçük yumuşamış domates 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 5-6 dal maydanoz 1;
- 2 yumurta 134;
- Tuz 134;
- Karabiber 1;
- Zeytinyağı ve tereyağ 1.
Yapılışı:
- Yağlarda küçük doğranmış soğan kavrulur 1.
- Üzerine domatesler eklenir 1.
- Ezilip suyu çıkınca küçük küçük doğranmış ekmekler eklenir 1.
- Yumurtası kırılır ve üzerine yine orta boy doğranmış maydanozlar eklenir 1.
- Tuz ve karabiber serpilir 1.
- Birkaç dakika daha piştikten sonra altı kapatılır 1.
Alternatif olarak, yumurtalı bayat ekmek kavurması da şu şekilde yapılabilir 5:
- Bayat ekmekler ufak parçalara ayrılır 5.
- Tavaya biraz yağ eklenir ve yağ kızınca 3-4 yumurta kırılır ve tahta kaşıkla ufak parçalara ayrılır 5.
- Yumurtalar biraz piştikten sonra ufaladığınız bayat ekmekler üzerine eklenir ve karıştırarak kavrulur 5.
- Ekmekler kıtır olana kadar karıştırmaya devam edilir 5.
- Son olarak, yarım bardaktan az süt dökülerek karıştırılır 5.
Ekmek kavurması tarifi, damak tadına göre soğan veya yumurta kullanılarak da yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: