Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 5-6 dilim bayat ekmek 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- yarım çay bardağı beyaz peynir veya kaşar peyniri 1;
- 10-15 dal kıyılmış maydanoz 1;
- kırmızı biber 1.
Yapılışı:
- Bayat ekmekleri küp küp doğrayın, peyniri rendeleyin 1.
- Tereyağını tavada eritin, kırmızı biberi atın 1.
- Küp küp doğramış olduğunuz ekmekleri ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Rendelediğiniz peyniri ilave edin, bir iki defa karıştırdıktan sonra maydanozu katıp karıştırın 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif olarak, kepekli ekmekle yapılan ekmek kavurması da şu şekilde yapılır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: