• Buradasın

    Egmeg hangi unla yapılıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds four small bowls of flour—golden whole wheat, dark rye, speckled buckwheat, and a bubbling sourdough starter—with a round loaf of crusty bread in the center, sunlight streaming through a lace curtain.
    Egmeg'de kullanılan un çeşitleri arasında tam buğday unu, çavdar unu, karabuğday unu ve ekşi maya bulunmaktadır 15.
    • Tam buğday unu: Lif açısından zengin olup, besleyici ve yoğun bir ekmek elde edilmesini sağlar 24.
    • Çavdar unu: Ekmeğe özgün bir tat ve koyu bir renk verir 24.
    • Karabuğday unu: Glutensiz bir seçenektir 15.
    • Ekşi maya: Ekmeklerin yapımında kullanılan doğal maya 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Un çeşitleri nelerdir?

    Un çeşitleri, tahılın cinsine ve işlenme yöntemine göre farklılık gösterir. İşte bazı un çeşitleri: Beyaz un: Rafine edilerek kepeği ve özü ayrıştırılan buğdaydan elde edilir. Tam buğday unu: Kepeği ve özü ile birlikte öğütülür, lif oranı yüksektir. Çavdar unu: Özellikle ekşi mayalı ekmek yapımında tercih edilir. Mısır unu: Mısırın öğütülmesiyle elde edilir, glutensizdir. Arpa unu: Genellikle çorba ve ekmeklerde kullanılır. Siyez unu: %100 siyez buğdayından öğütülmüş, düşük glisemik index ve düşük gluten özelliğine sahip bir undur. Karakılçık unu: Yüksek lifli ve %12,3 protein içeren bir undur. Yulaf unu: Beta-glukan açısından zengindir, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Karabuğday unu: Glutensiz, antioksidanlar ve lif açısından zengindir. Ayrıca, çok amaçlı un, kek unu, pasta unu ve ekmek unu gibi farklı kullanım alanlarına göre sınıflandırılmış un çeşitleri de bulunmaktadır.