Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Buğday Unu: Beyaz un ve tam buğday unu olarak ikiye ayrılır 12.
- Çavdar Unu: Çavdar tahılının öğütülmesiyle elde edilir, yoğun bir lezzete sahiptir 13.
- Mısır Unu: Mısır tanelerinin öğütülmesiyle yapılır, glütensizdir ve özellikle mısır ekmeği yapımında kullanılır 13.
- Arpa Unu: Düşük glisemik indeksi ve yüksek lif içeriğiyle tercih edilir, ekmek ve kek yapımında kullanılabilir 35.
- Nohut Unu: Glutensiz olup, humus ve tofu yapımında kullanılır 35.
- Yulaf Unu: Lifli yapısı sayesinde kek, ekmek ve kurabiye yapımında kullanılır 35.
- Pirinç Unu: Glutensizdir ve bebek mamalarında kullanılır 5.
Ayrıca, kinoa unu, karabuğday unu gibi daha az yaygın olan un çeşitleri de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: