Hollandez sos için malzemeler: 3 büyük boy yumurta sarısı; 200 gram tereyağı; 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi; 2 yemek kaşığı soğuk su; 1 tutam ince çekilmiş deniz tuzu. Yapılışı: 1. Tereyağını sade yağ haline getirmek için bir tencereye alın ve kaynatmadan sadece eritin. 2. Küçük bir tencerede suyu kaynatın, içine su koyun ve üzerine cam bir kase oturtun. 3. Yumurta sarılarını ve sirkeyi bu kaseye ekleyin ve karıştırın. 4. Çırparken tereyağını incecik sicim gibi olacak şekilde yumurta sarılarının içine ekleyin. 5. Yağ içine absorbe etmesi için yavaş eklemek önemli. 6. Kenara aldıktan sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip son kez çırpın. Hollandez sos, eggs benedict yapımında kullanılır. Sos yapımı sırasında dikkatli olunmalıdır, çünkü sos beklerken koyulaşıp kenarlarından kurumaya başlayabilir.