Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege'nin en lezzetli otları arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Turp Otu: Haşlanıp üzerine limon sıkıldığında enfes bir lezzet sunar 13.
- Deniz Börülcesi: Zeytinyağlısı makbuldür, tuzlu bir tada sahiptir 12.
- Cibes Otu: Salatası ve kavurması yapılır, brokoliye benzer bir tadı vardır 12.
- Şevket-i Bostan: Yabani bir ot olup, kuzu eti ile pişirilerek servis edilir 14.
- Kuzu Kulağı: Ekşimtırak tadı ile börek ve salatalarda kullanılır 1.
- Arapsaçı: Kavurması ve kuzu etiyle yapılan yemeği ile bilinir 13.
- Isırgan Otu: Börek ve çorbalarda tercih edilir, sayısız şifası vardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: