Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dutun kararmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Güneşte kurutma: Dutları güneş alan, hava akışının iyi olduğu bir yere sermek ve üst üste gelmemelerine dikkat etmek gerekir 34. Doğrudan güneş ışığı, vitamin kaybına neden olabileceğinden dağınık ışık tercih edilmelidir 14.
- Fırında kurutma: Fırın kapağı aralık bırakılarak buharın çıkması sağlanmalı ve kurutma işlemi kontrollü bir şekilde, 50-65 derece Celsius sıcaklıkta yapılmalıdır 134.
- Temizlik: Dutlar yıkanmamış olarak kurutulmalıdır, ancak çevre kirli ise suda durulanabilir 14.
Bu yöntemler, dutun besin değerlerini ve lezzetini korumaya yardımcı olur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: