Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünyanın en lezzetli balığı konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü bu, kişisel zevklere ve tercihlere bağlıdır. Ancak, bazı balık türleri genellikle lezzetli olarak kabul edilir:
- Levrek 14. Omega-3 açısından zengin, düşük yağ oranına sahip, hafif ve sağlıklı bir balıktır 14.
- Çipura 15. Beyaz ve dolgun etiyle mutfakların favorilerindendir 1.
- Lüfer 15. Beyaz etli ve yoğun aromalı yapısıyla balık severlerin gözdesidir 1.
- Uskumru 14. Yağlı ve zengin aromasıyla tütsülenmiş veya ızgara olarak tercih edilir 14.
- Somon 4. Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir, ızgara, fırın veya kızartılarak pişirilebilir 4.
Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından yapılan bir yarışmada, levrek ve çipura dünyanın en kaliteli balıkları seçilmiştir 5.
En lezzetli balık, bölgesel farklılıklar ve pişirme yöntemlerine göre de değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: