Buradasın
Düdüklü tencerede pöç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede pöç pişirmek için gerekli malzemeler:
Pişirme aşamaları:
- Pöç etlerini bir kap içinde yıkayıp düdüklü tencereye dik olacak şekilde dizin 1.
- Soğanın kabuğunu soyup dörde bölüp etlerin ortasına yerleştirin 1.
- Sarımsakların kabuklarını soyup etlerin üzerlerine yerleştirin 1.
- Üzerine iki bardak su ilave edin 1.
- Karabiber ve tuzunu ekleyip ocağa alın 1.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca altını kısarak ocağın orta bölümünde 50 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapatıp düdüklü tencerenin havası çıkması için biraz bekleyin 1.
- Havası çıkınca etinize biraz limon ekleyin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: