Buradasın
Düdüklü tencerede pöç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede pöç pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 kg parça pöç 2;
- 1 büyük kuru soğan 2;
- 5 diş sarımsak 2;
- 5-6 tane karabiber 2;
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber 2;
- Tuz 2;
- 2 su bardağı su 2.
Pişirme aşamaları:
- Pöç etlerini hiç bir işlem yapmadan ısınan düdüklüye koyun 2.
- 10 dakika alt üst mühürleyin 2.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin 2.
- Soğanı kalın halkalar halinde etin üstüne dizin 2.
- Sarımsağı ve tane karabiberi ekleyip tuzunu atın, karıştırmayın 2.
- 2 bardak suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın 2.
- Kaynayınca altını kısın ve yarım saat pişirin 2.
Pöç, kemikli bir et olduğu için haşlama veya mühürleme işleminden sonra kısık ateşte uzun süre pişirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: