Buradasın
Düdüklü tencerede kelleyi yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede kelleyi yumuşak yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Temizleme: Kelleyi iyice temizleyin ve kanı akıtmak için soğuk su ile yıkayın 1.
- Tencereye Koyma: Kelleyi düdüklü tencereye yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 13.
- Ek Malzemeler: İsteğe bağlı olarak soğan, sarımsak, havuç ve baharatları ekleyin 1.
- Pişirme: Tuz ve baharatları ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yüksek basınç ve sıcaklıkta pişmesi için ayarlayın 2.
- Süre: Kelle genellikle düdüklü tencerede yaklaşık 1-1,5 saat arasında pişer 2.
Pişirme süresi, kellenin büyüklüğüne ve etin yumuşaklık derecesine göre değişebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: