Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dry-aged et, özel şartlarda saklanarak yaşlandırılır ve daha sonra şu şekilde saklanır:
- Sıcaklık: Dry-aged dolabı içinde sıcaklık 0-2 derece arasında olmalı ve bu sıcaklık mümkün olduğunca stabil tutulmalıdır 13.
- Nem: Dolap içi %70 ila %85 arasında nemli kalmalıdır 13.
- Hava Akımı: Dolap içerisinde her yere yayılan, etin her yüzeyine temas eden bir hava akımı sağlanmalıdır 13.
- Sterilizasyon: Dolap içi sterilize bir halde olmalı ve daha sonra bu hali bozacak etkenlere karşı korumalı olmalıdır 1.
Bu şartlar, etin yavaşça olgunlaşmasını ve istenilen lezzet ve dokuya ulaşmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: