Buradasın
Dr. Oetker limonlu kek karışımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Limonlu Kek Karışımı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un 1
- 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 1
- 3 yumurta 1
- 1,5 çay bardağı toz şeker 1
- 0,5 çay bardağı limon suyu 1
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1
- 2 limon kabuğu rendesi 1
Hazırlanışı:
- Ön hazırlık: Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın 13. Fırını 170 °C (alt-üst pişirme) veya 160 °C (turbo pişirme) dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın 1.
- Hamurun hazırlanması: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin 1. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın 1. Üzerine limon suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın 1.
- Pişirme: Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın 1. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin 1.
- Servis: Pişirme süresi yaklaşık 45-50 dakika olacaktır 1. Fırından alıp 15 dakika beklettikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın, soğutun ve dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: