Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Hızlı Maya kullanımı şu şekildedir:
- Un ve maya karışımı: Derin bir kaba unu koyun, üzerine mayayı dökün ve karıştırın 4.
- Diğer malzemelerin eklenmesi: Tereyağ veya margarin, ılık süt, yumurta beyazı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 4.
- Şekillendirme: Hamuru 20 eşit parçaya bölüp şekillendirin ve tepsiye dizin 4.
- Mayalanma ve pişirme: Tepside mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sütle karıştırıp sürün ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 4.
Önemli noktalar:
- Sıvıların sıcaklığı ne fazla sıcak ne de soğuk olmalıdır; aksi takdirde maya aktivitesi olumsuz etkilenebilir 1.
- Maya miktarının en az 4 katı ılık su veya süte bir miktar tuz ve toz şeker eklenerek eritilmeli ve 10-15 dakika bekletildikten sonra una eklenmelidir 1.
- Paketlenmiş ekşi maya gibi, hızlı maya da tek kullanımlıktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: