• Buradasın

    Dolgun hams ne zaman yenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hamsinin en lezzetli olduğu dönem, denizin soğumasıyla yağlandığı Kasım sonu ile Şubat ayının ortaları arasındadır 24. Özellikle Aralık ve Ocak ayları, hamsinin en çok tüketildiği mevsimler olarak kabul edilir 14.
    Hamsinin mevsimi genellikle Eylül ayında başlasa da, asıl olarak Ekim ayında tezgahlardaki yerini alır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Taze hamsinin eti nasıl olur?

    Taze hamsinin eti şu özelliklere sahiptir: Sert ve diri. Elastik. Canlı bir gümüş rengi. Deniz kokusu.

    Hamsi en iyi nasıl saklanır?

    Hamsiyi en iyi şekilde saklamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: Taze hamsi saklama: Buzdolabının en soğuk bölümünde, kağıt havluyla kurulandıktan sonra hava geçirmez bir kapta veya streç filme sarılarak saklanabilir. Dondurulmuş hamsi saklama: Temizlenip porsiyonlara ayrıldıktan sonra streç filmle sarılıp alüminyum folyo veya vakumla paketlenerek derin dondurucuda saklanabilir. Tuzlu hamsi saklama: Tuzlanarak hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir. Marine edilmiş hamsi saklama: Sirke, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile marine edilip hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir. Ayrıca, hamsi tuzlama yöntemiyle de uzun süre saklanabilir. Saklama sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve kaplar etiketlenerek saklama süresi takip edilmelidir.