Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı doğrama tahtaları, farklı malzemeler için kullanılır:
- Ahşap Doğrama Tahtası: Mutfak bıçaklarına karşı naziktir ve doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir 4. Ancak, mikropların saklanabileceği kesik ve çentiklerle kaplanabilir ve nem bırakılırsa küflenebilir 1.
- Plastik Doğrama Tahtası: Meyve, sebze, et ve balık kesmek için uygundur, genellikle bulaşık makinesinde yıkanabilir 14. Kolay çizilebilir ve değiştirilmeleri gerekebilir 1.
- Cam Doğrama Tahtası: Yüzeyi sert ve gözenekli değildir, bu da kesmenin mikropların yayılabileceği herhangi bir çentik veya çizik bırakmayacağı anlamına gelir 1. Bıçakların keskinliğini daha hızlı köreltir ve kaygan olabilir 14.
- Taş (Mermer) Doğrama Tahtası: Benzer şekilde sert bir yüzeye sahiptir, ancak elde yıkanması gerekir çünkü bulaşık makinesinde şişebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: