Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal zeytinyağında pus oluşmasının birkaç nedeni vardır:
- Filtrelenmemiş Zeytinyağı: Zeytinyağı filtrelenmediğinde içinde zeytin parçacıkları ve doğal tortular bulunur, bu da yağın puslu görünmesine neden olur 1.
- Düşük Sıcaklık: Zeytinyağı, düşük sıcaklıklarda muhafaza edildiğinde doğal olarak puslanabilir veya katılaşabilir 1. Bu durum, yağın içerisindeki doymamış yağ asitlerinin kristalleşmesinden kaynaklanır.
- Dinlendirme Süreci: Yeni sıkılmış zeytinyağı, dinlendirilmeden şişelendiğinde puslu olabilir 1. Bu, zeytinyağının doğal yapısında bulunan su ve tortuların tamamen ayrılmamış olmasından kaynaklanır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: