Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal taş pizza fırınları genellikle iyi olarak değerlendirilir, çünkü:
- Isı Dağılımı: Doğal taş fırınlar, ısının eşit bir şekilde dağılmasını sağlar, bu da pizzanın kenarlarının yanmamasını ve ortasının pişmemesini önler 12.
- Kızarmış Kenarlar: Hamurun alt kısmının fırında doğrudan temas etmesini sağlayarak kenarların kıtır ve kızarmış olmasını, iç kısmın ise yumuşak kalmasını sağlar 1.
- Uzun Ömürlü: Kaliteli doğal taş fırınlar, uzun ömürlü ve dayanıklıdır 3.
Ancak, kurulum ve bakım maliyetlerinin yüksek olması ve duman kontrolü gibi dezavantajlar da göz önünde bulundurulmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: