Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal meyvede küf oluşumuna neden olan bazı faktörler:
- Yüksek nem: Meyveler yüksek nemli koşullarda depolandığında, enfekteli meyve yüzeyinde misel gelişimi hızlanır 14.
- Yetersiz havalandırma: Havalandırmanın yetersiz olması, küf oluşumunu tetikler 14.
- Fiziksel zararlar: Hasat veya çiçeklenme döneminde uzun süren kapalı ve nemli şartlar ile yüksek hava sıcaklığı, meyvelerde zararlara yol açar 1.
- Yaralanmalar: Meyve kabuğundaki ufak yaralanmalar, sporun yara içinde konaklamasına ve enfeksiyona neden olabilir 1.
- Uygun olmayan saklama koşulları: Yanlış saklama yöntemleri, küf gelişimine zemin hazırlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: