Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyeceklerde küflenmeyi önlemek için bazı yöntemler şunlardır:
- Kısa sürede tüketilebilecek miktarda besin satın almak ve açıldıktan sonra ürünleri üç günden fazla saklamamak 13.
- Besinleri temiz ve kapalı kaplarda saklamak, havadaki küf sporlarının temasını önlemek 14.
- Buzdolabını düzenli olarak temizlemek, küf sporlarının yayılmasını engellemek 134.
- Evdeki nem seviyesini %40'ın altında tutmak 34.
- Yeşil soğan ve sarımsakları su dolu cam kavanozlarda ve güneş gören yerlerde saklamak 2.
Ayrıca, salça üzerine zeytinyağı, peynirlerin üzerine tereyağı sürmek gibi yöntemler de küflenmeyi geciktirebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: