Dızmananın püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Mayalanması: Hamurun sıcak ortamda daha çabuk mayalanması için hamur kabını kapatıp etrafını sarmak gerekir. 2. Su ve Süt Sıcaklığı: Mayayı aktif hale getirmek için kullanacağınız su ve sütün ılık olması önemlidir. 3. İç Harcın Soğuması: İç harcını hamura koymadan önce mutlaka soğutmak gerekir, sıcak iç harç hamurun pişme süresini etkileyebilir. 4. Fırın Sıcaklığı: Fırını önceden ısıtmak, dızmanın dışının güzelce kızarmasına yardımcı olur. 5. Tepsi Mayası: Hamur bezelerini tepsiye dizdikten sonra da en az 15-20 dakika tepsi mayası için bekletmek, hamurların iyice kabarmasına ve daha yumuşak olmasına yardımcı olur.