Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şırdan, diyet yaparken dikkatli tüketilmelidir, çünkü yüksek kalori, yağ ve karbonhidrat içeriği bulunur 12.
Diyette şırdan tüketirken dikkate alınması gereken bazı noktalar:
- Porsiyon kontrolü: Küçük porsiyonlar halinde yenmesi, fazla kalori alımını önleyebilir 1.
- Pişirme yöntemi: Haşlama yöntemi, yağ kullanımını azaltarak daha sağlıklı bir seçenek sunar 13.
- Diyet türü: Ketojenik diyet uygulayanlar, şırdanın yağ ve karbonhidrat içeriği nedeniyle daha rahat tüketebilirler 1.
Yüksek kolesterol hastalarının da şırdan tüketimini sınırlandırması önerilir, çünkü doymuş yağ oranı yüksektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: