Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyette en çok tüketilen besinler, hafif, protein yönünden zengin, düşük karbonhidrat barındıran ve tok tutan yiyeceklerdir 13.
Diyet sırasında sıkça tüketilen bazı besinler:
- Meyve ve sebzeler 23. Yüksek lif içeren bu yiyecekler, vitamin ve mineral açısından zengindir 23.
- Yulaf ezmesi 13. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde tercih edilir 3.
- Yumurta 13. Az kaloriye sahip olup, yüksek protein içerir 3.
- Kuru yemişler 13. Tokluk hissi sağlamaya yardımcı olur, ancak porsiyon kontrolüyle tüketilmelidir 3.
- Kuru baklagiller 23. Yüksek protein ve karbonhidrat içerir, ancak düşük yağ oranı vardır 3.
- Ev yoğurdu 3. Düşük kalorili olup, B12 ve kalsiyum açısından zengindir 3.
- Bitter çikolata 3. Tatlı isteğini gidermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 3.
Diyet listesi, kişinin yaşı, hastalıkları ve hedefleri gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir 4. En uygun diyet için uzman bir diyetisyenden yardım alınmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: