Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyetisyen mutfağında diyetisyenlerin yaptığı işler şunlardır:
- Menü Planlaması: Hastanelerde ve toplu beslenme yapılan yerlerde menü planlaması yapar 12.
- Satın Alma: Beslenme ile ilgili maddelerin teknik şartnamelerini hazırlar ve satın alma süreçlerine katılır 2.
- Mutfak Yönetimi: Mutfağın temizlik ve düzenini sağlar, mutfak personelinin sağlıklı olmasını ve hijyen kurallarına uyulmasını denetler 24.
- Eğitim ve Danışmanlık: Halkın beslenme konusunda bilinç kazanması için eğitimler verir 13.
- Doğru Yemek Dağıtımı: Garsonları ve mutfak personelini, doğru hastaya doğru yemeğin gitmesi konusunda eğitir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: