Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyetisyen mutfağı, diyetisyenlerin çalıştığı sağlık kuruluşları veya özel kliniklerde, beslenme hizmetlerinin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumludur 2.
Diyetisyen mutfağının bazı görevleri:
- Yemek listelerinin hazırlanması 2. Personel ve yemek alan hastalar için yemek listeleri düzenlenir 2.
- Mutfak hizmetlerinin yönetimi 2. Mutfağın temizliği, düzeni ve hijyen kurallarına uygunluğu sağlanır 2.
- Satın alma süreçlerinin takibi 2. Beslenme ile ilgili maddelerin teknik şartnameleri hazırlanır 2.
- Gıda güvenliğinin sağlanması 2. Çiğ ve önceden hazırlanmış yiyeceklerin hijyen standartlarına uygun şekilde saklanması ve denetlenmesi yapılır 2.
- Yemek tariflerinin standartlaştırılması 2. Gerektiğinde yemek tariflerinde düzeltmeler yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: