Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyet yaparken pırasanın haftada 2-3 kez tüketilmesi önerilmektedir 5.
Pırasa, düşük kalorili ve zengin besin değerleriyle sağlığa birçok fayda sunan bir sebzedir 5. Salatalarda, çorbalarda, ana yemeklerde ve garnitürlerde kullanılabilen çok yönlü bir sebzedir 5.
Pırasa tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Pırasa alırken taze ve canlı renkte olanlar tercih edilmelidir 1.
- Pırasa, pişirme yöntemine bağlı olarak besin değerlerini kaybedebilir 1. Buharda pişirme veya fırında pişirme gibi hafif yöntemler tercih edilmelidir 1.
- Pırasa, fazla tüketildiğinde gaz yapıcı etkisi olabileceğinden, aşırıya kaçılmamalıdır 1.
Diyet programı kişiye özel olarak belirlenmelidir. En doğru bilgi için bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: