Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır karpuzunda kullanılan ekim yöntemleri şunlardır:
- Çukur Usulü: İlkbaharda sular çekildikten sonra üçer metre ara ile bir metre uzunluğunda, 50 cm genişliğinde ve 50 cm derinliğinde çukurlar açılır 24. Çukurlarda sadece kum bırakılır ve çürümüş güvercin gübresi ile nemli kum eklenir 24. Tohumlar, çukurun iki yanındaki yığınlara ekilir 24.
- Sıra Usulü: Toprağa 1,5 - 2 metre arayla, pullukla 5-6 cm derinliğinde çizgiler açılır 25. Her ekim yerine 2-4 tohum bırakılır 25.
- Ocak Usulü: 40-50 cm çapında ve 15-20 cm derinliğinde çukurlar açılır 25. Çukurun dibine 5-10 cm kalınlığında gübreli toprak yerleştirilir, üzerine tohumlar ekilir ve kapatılır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: