Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır Karpuzu'nun bazı özellikleri:
- Boyut: Yuvarlak veya oval şekilli olup, ortalama 20-30 kg ağırlığındadır; özel yetiştirme teknikleriyle 75 kg'a kadar ulaşabilir 13.
- Kabuk: Parlak yeşil renkte olup, üzerinde koyu yeşil çizgiler bulunur 135.
- Et: Kırmızı renkte, tatlı ve liflidir; bol su içerir 135.
- Tohum: Siyah renkte ve küçük boyutludur 13.
- Yetiştirme Tekniği: Geleneksel "kuyu karpuzculuğu" yöntemiyle yetiştirilir 12.
- Dayanıklılık: Kalın kabuğu sayesinde nakliyeye ve uzak pazarlara gönderilmeye dayanıklıdır 1.
- Ayırt Edici Özellik: Geççi bir çeşit olması ve iri meyve özelliğidir 1.
- Beslenme Değeri: C vitamini, potasyum, folik asit ve lif içerir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: