• Buradasın

    Dev Armut nerede yetişir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Deveci armudu, Türkiye'de en çok Bursa Ovası ve Samsun civarında yetişir 13.
    Ayrıca, armut genel olarak Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir 12.
    Armut, ılıman iklimlerde, bol güneş ve sıcak yazların olduğu yerlerde yetişir 45. Soğuk iklime karşı dayanıklı değildir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En kaliteli armut nerede yetişir Türkiye?

    Türkiye'de en kaliteli armutun nerede yetiştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Türkiye'de armut yetiştiriciliği yapılan bazı bölgeler ve şehirler şunlardır: Marmara Bölgesi: Bursa, Ankara. Ege Bölgesi: Balıkesir, Aydın, Manisa, İzmir, Muğla. İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Samsun. En kaliteli armut, genellikle iklim ve toprak koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Armut hangi mevsimde yetişir?

    Armut, yaz ve sonbahar meyvesidir. Hasat dönemi, Haziran ayından Ekim ayının ortalarına kadar devam eder.

    Armut hangi iklimde ve toprakta yetişir?

    Armut, ılıman iklim meyvesidir. Armutların yetiştiği toprak koşulları: Derin, sıcak, geçirgen, iyi drene edilmiş ve tınlı topraklar kullanılmalıdır. Kuru ve taşlı toprakta yetişen armutların meyveleri fazla kumlu ve biçimsiz olur. Ağır ve nemli toprakta yetişen armutlar ise yavan bir tada sahip olur. Yüksek organik madde seven armutların, özellikle zayıf topraklarda çiftlik gübresi ile desteklenmesi gerekir. Armut, -30 derecenin altındaki sıcaklıklarda zarar görür.

    Armut en çok hangi ilde yetişir?

    Türkiye'de en çok armut yetiştirilen il Bursa'dır. Armut ayrıca Ankara, Balıkesir, Aydın, Manisa, İzmir, Muğla, Çanakkale gibi illerde de yetiştirilmektedir.

    Armut en çok hangi ayda olur?

    Armut, en çok Ağustos ve Eylül aylarında olur. Ancak armutların hasat zamanı, çeşitlerine ve yetiştirildikleri iklim koşullarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

    Armut çeşitleri nelerdir?

    Bazı armut çeşitleri: Asya grubu: Hosui, Kosui, Chojuro, Atago, Kikusi. Avrupa grubu: June Beauty: Erkenci bir çeşittir. Akça: Erken olgunlaşan, yeşilimsi sarı meyveli bir yerli çeşit. Mustafa Bey: Kırmızı yanaklı, yerli bir çeşit. Coscia: Tatlı, sulu ve kaliteli meyveli bir çeşit. Santa Maria: İri, sulu ve pembe-kırmızı yanaklı meyveli bir çeşit. Williams (Bartlett): Büyük, sarı ve sulu bir çeşit. Ankara: Orta irilikte, sulu ve tatlı meyveli bir yerli çeşit. Beurre Hardy: Orta irilikte, kumlu meyveli bir çeşit. Doyenne du Comice: İri, tereyağı tipinde etli meyveler veren bir çeşit. Passe Crassane: İri, yuvarlağa yakın şekilli meyveler veren bir çeşit. Türkiye'de toplamda 30 farklı armut türü bulunmaktadır ve bu sayı kültürlere göre 60'a kadar çıkabilir.