Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Derin dondurucuda -40 derecede gıdaların ne kadar süre dayanacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, derin dondurucuda gıdaların saklanma süresi, gıdanın türüne, tazeliğine ve dondurucunun ayarlandığı dereceye bağlı olarak değişir 13.
Genel olarak, -18 derece ayarındaki derin dondurucuda saklama süreleri şu şekildedir:
- Sebzeler: 8-12 ay 13.
- Meyveler: 8-12 ay 13.
- Et ve et ürünleri: 3-12 ay 13.
- Balık ve balık ürünleri: 2-6 ay 13.
- Süt ve süt ürünleri: 2-6 ay 13.
Gıdaların derin dondurucuda süresiz saklanabileceği düşüncesi yanlıştır; saklama süresi dolduğunda gıdalar bozulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: