Pilavın garnitürünün nasıl hazırlandığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, garnitürlü pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 su bardağı baldo pirinç; 1 su bardağı garnitür; 1,5 su bardağı su; 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 3-4 damla limon. Hazırlanışı: 1. Pirinçleri bir tel süzgecin üzerine alıp berrak bir su çıkana kadar durulayın. 2. Tereyağını pilav tenceresine alıp eridikten sonra üzerine pirinçleri ilave ederek saydamlaşana kadar kavurun. 3. Su, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın, kapağını kapatın. 4. Garnitürleri fazla suyundan arındırıp tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. 5. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirin, ardından karabiber ekleyip karıştırın ve servis edin. Ayrıca, evde garnitür hazırlamak için havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp bezelyeyle birlikte haşlamak mümkündür.